Primul Om pe care l-am cantat a fost in primul curs de Power Yoga pe care l-am facut. Primul contact cu acest sunet a fost tare amuzant pentru mine, nu ma puteam opri din ras, tot atunci a fost si momentul cand am vazut cat de greu e sa imi aduc mintea acolo unde am de facut o activitate. Dupa cateva reprize de ras am reusit sa ma adun si sa pot canta aceasta mantra care mi-a adus asa de multa relaxare si liniste in corp.

Cam asa a inceput contactul meu cu mantra Om 🙂

Aum


Dupa ce am terminat cursul respectiv nu m-am gandit nici macar o secunda ca l-as putea introduce in clasele mele de Yoga.

Au trecut ceva ani dupa aceasta prima experienta si multe alte cursuri de formare in directia Yoga dar cel care a adus din nou Om in vizor a fost cursul Yoga Teacher Trainer 200h facut in cadrul YAR.

Cand a venit partea despre Om in cadrul cursului eram asa de incantata ca vom canta aceasta mantra si ca o vom integra in practica noastra simtind vibratiile acestui sunet in fiecare celula a corpului. Intre timp urmand diferite formari pentru a ma cunoaste si intelege mai bine experimentasem cantatul mantrelor si deja simtisem ce aduc ele im viata mea asa ca de aceasta data mi s-a parut natural procesul cantatului la ora.

Ce semnifica acest sunet, ce aduce el si de ce se canta la inceputul si sfarsitul claselor de yoga?

Om reprezinta lumea materiala si cosmica, reprezinta sunetul universului. Universul a fost creat prin sunet. Cantand Om ne conectam cu energia universala prin vibratia cuvantului, practic ne conectam cu eul nostru superior. Persoanele care canta aceasta mantra au capacitatea de a se cunoaste pe ele insele mai bine.

6a701d88-084a-4056-b310-14a0e0f78a2d


Atunci cand se canta mantra Om se pronunta defapt AUM
Daca ramai cu atentia in corp atunci cand se canta A, vei simti corpul ca se activeaza, cand se canta U apare o stare usoara de somnolenta iar cand se canta M apare acea stare pe care o traiesti inainte de a te duce la somn sau imediat dupa ce te trezesti- numita ca si stare de supraconstiinta.

Cantand aceasta mantra la inceputul clasei practic anuntam Universul / eul nostru superior ca suntem pregatiti sa venim cu atentia catre noi lasand gandurile zilnice, cel putin, pe durata practicii deoparte. 
Ne face sa fim mai constienti de corp in timpul practicii, totodata pregateste corpul pentru respiratia din Yoga (unde expirul este prelungit).
Cine poate canta Om poate sa mentine o respiratie lenta si constienta putand sa accentueze durata expirului, acest lucru ducand in timp la cresterea capacitatii pulmonare.

La final eu cant Om Shanti Shanti Shanti, aceasta mantra este cantata cu intentia ca practica se termina si sa transmitem pace catre noi cei care au participat la clasa si catre intreaga planeta.

Sa aveti o practica plina de constientizari si pace!

Ana

Comments

comments